sâmbătă, 13 martie 2010

din ciclul, etaloanele prostiei


ochii`mi vad o stire "Un deţinut periculos a evadat de la Penitenciarul din Tulcea. Poliţia a întocmit un portret robot"

e al dracului de expresiv pentru tara`n care nimic nu functioneaza, nimeni nu e responsabil ori vinovat, tara`n care majoritatea sunt angajati cu acte`n regula dar habar n-au de ce se afla acolo.

poate cineva sa ma lamureasca cum dracu, in secolu` in care pana si un elev, desigur nu de cel cu parinti bogati potrivit criteriilor lu` Boc, isi poate permite un cacat de aparat foto, taman politia nu are unul? Basca si`ntrun asa zis penitenciar de maxima siguranta. Al dracului de sigur daca a scapat ala si cu atat mai sigur daca nimeni nici macar nu-i inregistreaza pe "oaspeti" ori nu-i fotografiaza macar cand se face receptia.

adica, s-a ajus a se face portretu` robot al unui detinut periculos care a evadat dintr-o inchisoare? Pai cand a intrat sau cat a stat domnia sa acolo, nu s-a gasit vreun creier sustinator de metabolosim dar acoperit de sapca sa-i futa sus numitului macar un rahat de poza?
Adica, omori, futi, furi, jefuiesti, talharesti, fraudezi ori faci ceva rau si daca n-ai pile ajungi la puscarie. Acolo, la intrare, un nene te intreaba de nume si-ti zice unde sa te culci, nu?
La dracu, si la hotel cand te cazezi esti intrebat mai multe, ba chiar sunt camere video in mai toate ungherele astfel incat daca faci ceva nesabuit p-acolo sa nu se vada aia nevoiti sa-si stoarca creierii despre cum gaia arata clientul X.

Acum fiind nevoiti sa-i intocmeasca portretu` robot in schimb, ma`ntreb cine dracu le dicteaza semnalmentele fugrarului, sa fie gardienii ori colegii de celula?

ma depaseste!



Niciun comentariu: