joi, 18 februarie 2010

as putea incerca o prorocire despre o iminenta nenorocire


nu-s guru, mag, vrajitor, cititor in rahat sau in stele ci poate doar un om prea apropiat de logica
ca de obicei, avem de-a face cu cei mai mari actori, autoritatile incercate de onorabila durere`n p..a si cu romanii vesnic prosti ori nepasatori

nu trebuie sa iti fortezi deloc neuronii pentru a realiza ca in Europa a nins ca dracu anu` asta, zapezi mari, blocaje, tari date peste cap, dintre care a noastra mai tare ca oricare desi zapada n-a fost deloc iesita din comun p-aci. Bun, pana aci, asta a fost, s-a intamplat si e pe cale sa treaca.
Oare nu-l duce pe nimeni capu` ca atunci cand zapada asta se va topi, cineva grav o va pati?!?

Avem istorii recente care ne-au aratat cat de expusi suntem, ne-au dovedit ca nu avem un sistem de management (in niciun domeniu de fapt) al apelor pluviale, viiturilor ori vreo alta solutie eficienta de a ne proteja in cazul inundatiilor ca fara doar si poate vor aparea. Si vor fi mai napraznice ca niciodata, nu o zic eu de capul meu ci o deduc dupa cantitatea de ninsoare cazuta pe continent. Fac asta doar din ce vad in prognoza meteo la TV prin camera de hotel, deci s-ar poate numi consiliere gratuita daca cineva m-ar lua in serios.


Pana acum n-am auzit nici macar in gluma prin presa cum ca cineva s-ar gandi macar sa se gandeasca ca ar trebui sa isi puna gandul asupra gandirii a ceva gandit in aceasta directie. Este?


Eu doar ma joc aci, pe blog dar sunt "capete luminate" si desigur regeste platite care ar fi trebuit sa ia lucrurile astea in serios. Altfel iar vom sfarsi in a avea localitati rase de pe suprafata pamantului cum s-a intamplat cu celebrul sat Rast anul trecut. Sat care a fost reconstruit de cateva firme "specializate" (a se citi favorizate) pentru ca apoi sa fie jefuit din temelie de romanii cu, comportamentul specific haiducesc.


Vreti sa punem un pariu, din pacate crunt?

Pariez cu oricine ca romania o va beli la propriu in mai putin de cateva saptamani.

Iar daca tot am lansat provocarea, pariez ca nimeni nu va fi responsabil.
Sfat (cinic dar realist): mutati-va acareturile sus pe deal, dormiti iepureste si cumparati-va colaci de salvare.

Niciun comentariu: