joi, 21 ianuarie 2010

Oprescu, meci cu zapada sau bucurestenii?


cum eu sunt cu o zi in urma stirilor, iaca-ta-mi adusei aminte de conu' oprescu, alcoolicul medic dar bravul primar

Deunazi, insusi domnia sa, a ramas trist, blocat in zapada. La o benzinarie. Regia dracului!

Zapada, zapada da` eu cu cine votez?

pai, Oprescu ar tipa`n din toti rarunchii orice oaie poporeana ale carei sinapse au unica menire de a-i mentine viu metabolismul. Argumentul e atat de simplu si de prost incat ma uimeste pan` la indignare, i-a amendat pe nenorociti, i-a facut, i-a lovit, vrea ceva, e bun, face scandal, e perfect.

Pai da, e adevarat, primaretul nostru se batu in sitlu-i caracteristic, flegmatic si respirand alcool, cu pumnu`n piept pe la toate televiziunile ca i-a convocat pe reperezentantii filmelor de salubritate contractate pentru deszapezire si pe motiv ca el vrea "ordine ba" i-a amendat cu doi`spe mii da` euro. 

Pfff...iti dai seama lovitura dracului! Sunt astia de la fimele de salubrizare nenorociti, nu mai au ce manca. 

Dom` doctor, ia sa facem un calcul simplu. In anul 2008, se zvonea prin presa ca primaria capitalei platea pentru deszapezirea tutror celor 6 sectoare fie 1.000.000, fie 200.000 euro pe zi incepand cu 15 Oct 2008 si pana la 15 Martie 2009 ca deh, pericol de iarna e si vara. Eu cred faza cu milionul, ca doar e romania, se fura nestingherit. Mergand pe ideea ca se platea la fel in fiecare sector, fiecare firmulita primea 166.666 euro pe zi, timp de 152 de zile, adica 25,33 milioane de euro pe toata perioada. Asta face  6944Euro/ora/sector. Cum in iarna 2009/2010 lucurile cu siguranta nu s-au ieftinit, contractele cu siguranta nu au mai mult bun simt ori responsabilitate, ma`ndoiesc ca in acest domeniu "sensibil" sa se plateasca mai putin pentru mai bun. 

Deci, revenind la calcule, putem spune ca Oprescu nu ii va plati pe recent amendatii dar silitorii patroni, vreo ora si trei sferturi din cele 3648 ale duratei contractului, repet, toate platite regeste cu cate 6944Euro una.

Bucuresteni, luati de va bucurati acum de isparava iscusitului primar!

Aseara, vreo 12 camioane tronau pline langa niste incarcatoare, inghesuite pret de 200 de metri pe Magheru de parca ar fi avut de-a face cu cine stie ce stihiie a naturii. Nu cumva sa rateze cineva efortul proaspat amendatilor de a curata si usca capitala. Doar asa le porunci primarul, altfel, inca 1,45ore pedeapsa. Ciudat ca sus amintitele camioane nici macar pornite nu erau iar soferii, in gasti de cate 5-6 isi frecau mainile de frig si-si spuneau veseli bancuri.

Ne miram de ce in afara de pagubitii bucuresteni, nu se sinchiseste nimeni cu adevarat de troienele de pe strazi? Pai, la un calcul de eficienta, eu daca as avea de ales intre a primi niste foarte, foarte multi bani degeaba pentru a nu face nimic si a primi cu 0,004735 mai putini bani pentru a munci, cu scuzele de rigoare dar as plati FERICIT amenda.

Pentru mine, amuzant dar amar.
Pentru majoritatea, eforturile disperate ale autoritatilor cu nenorocitii. 

Asta e trist!

Niciun comentariu: